Acceseaza Finantare Regiunea Sud-Est - 200.000 euro (2024)
- Conecta Blog Editor
- 29 mai 2024
- 2 min de citit
Obiectivul apelului este modernizarea microîntreprinderilor prin îmbunătățiri semnificative a capacității tehnologice, industriale și organizaționale de a gestiona dezvoltarea de produse și servicii.

Valoarea finanțării:
Minim 20.000 €
Maxim 200.000 €
Procentul finanțării nerambursabile
Maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile
Minim 10% aport propriu
Beneficiari eligibili:
Microintreprinderile înființate înainte de 03.01.2023 (mai puțin de 10 angajați);
Firme care dețin sediul social și/sau punct de lucru înregistrat cel târziu la data de 03.01.2023 în regiunea Sud-Est, respectiv județele: Buzau, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, cu exceptia teritoriului acoperit de ITI Delta Dunării;
Firma trebuie să realizeze investiția in mediul URBAN din regiuna Sud-Est.
Cheltuieli eligibile:
Sprijinul financiar nerambursabil se acordă pentru creșterea competitivității microîntreprinderilor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est din România, Tipurile de acțiuni avute în vedere sunt următoarele:
a) Construirea/modernizarea/ extinderea de infrastructuri, inclusiv asigurarea utilităților generale aferente, respectiv alimentare cu apă, canalizare, agent termic, energie electrică, PSI;
Prin infrastructuri se înțelege imobil definit conform Legii nr. 7/1996 a cadastrului şi a publicității imobiliare, (republicată) cu modificările și completările ulterioare.
b) Dotare cu active corporale, de exemplu: echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe;
Referitor la dotările pentru echipamentele specifice pentru persoanele cu dizabilități, solicitantul trebuie să prezinte o analiză/fundamentare cu privire la justificarea necesității achiziționării acestora. Această analiză trebuie să cuprindă și o modalitate de utilizare efectivă a acestor echipamente de către solicitant în cadrul activităților propuse prin proiect și se va monitoriza în perioada de implementare/sustenabilitate. În cazul în care nu se va considera justificată necesitatea, în procesul de evaluare se va solicita încadrarea în categoria cheltuielilor neeligibile și nu se va puncta la criteriul respectiv.
c) Dotare cu instalații/echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile, alternative de energie, în cazul în care acestea sunt destinate strict utilizării pentru investiția finanțată, de ex: stații de încărcare, pompe de căldură, mini-eoliene, compresoare aer, panouri și/sau sisteme fotovoltaice, panouri solare, etc.
d) Dotare cu active necorporale, exclusiv legate de funcționarea mijloacelor fixe care se achiziționează în vederea desfășurării activității finanțate: programe informatice, utilizarea IT și a proprietății intelectuale: brevete, licențe, mărci comerciale, inclusiv elemente care conduc la digitalizarea exclusive a activității legată de codul CAEN pentru care se solicită finanțare.
e) Activități dedicate extinderii piețelor de vânzare, a gamei de produse și servicii oferite, precum și participarea la principalele canale și platforme de internaționalizare, inclusiv dezvoltarea de activități de marketing generate de codul CAEN finanțat, prin participarea solicitantului de finanțare, în calitate de expozant, la nivel național și/sau extern, în afara României, la târguri, expoziții.
f) Activități din domeniul economiei circulare; soluții pentru recuperarea și reutilizarea materiilor prime, materialelor și produselor prin reintroducerea în procesul principal de fabricație sau prin crearea de noi produse/servicii, pentru dezvoltarea de noi activități economice necesare integrării în lanțurile valorice;
g) Activități legate de utilizarea de:
- Simbioză industrială;
- Promovarea amprentei de mediu a produsului/organizarea studiilor privind amprenta de carbon;
- Sprijinirea designului produsului pentru durabilitate, reparabilitate, reutilizare, upgradabilitate și reciclare.
Activitățile propuse prin proiect, trebuie să vizeze un singur domeniu de activitate (clasă CAEN) care constituie obiectul proiectului. Codul CAEN pentru care se solicită finanțare poate fi principal sau secundar.
Documente necesare pentru efectuarea unei analize de pre-eligibilitate sunt: bilanțul la 2023 și 2022, actele de constituire ale societății și lista cu ce se dorește a se achiziția prin proiect.
Commentaires